Stresskip: spelletjes

Korte info

  • Lager onderwijs
  • Onbeperkt
  • 2 lesuren

Speelpakket voor kinderen (6-10j)

Download dit pakket

Stresskip loopt rond als een kip zonder kop en heeft last van stress. Echter weet onze kip van haar noch pluim wat stress is, waarom ze dit ervaart en wat ze kan doen om het te laten verdwijnen of verminderen. Daarom vraagt ze hulp aan de kinderen.

Deze map is opgebouwd rond het verhaal van Stresskip en bestaat uit 4 educatieve spelletjes (workshops). Deze workshops kunnen samen of apart gebruikt worden. Bij elke workshop wordt uitgelegd wat de begeleider en de kinderen moeten doen.

Bij deze map horen ook puzzels van Stresskip. Als kinderen een workshop hebben voltooid, krijgen ze één of meerdere puzzels, waarmee ze op het einde van alle activiteiten verschillende stresskippen kunnen maken.

Waarom stress?

Via de spelletjes in deze map krijgen kinderen handvaten aangereikt om op een correcte manier om te gaan met stress. Deze spelletjes bieden de kinderen plezier, kennis en zelfinzicht.

Stress komt regelmatig voor bij kinderen. Niet alleen op school, maar ook tijdens de vakanties ervaren kinderen stress: ‘ben ik wel leuk genoeg’, ‘ik ben de minst snelle loper van het team, gaan ze mij wel willen in hun team’, ‘gaan ze mij niet te dik vinden?’, etc. Allemaal gedachten die kinderen kunnen hebben op school, speelpleinen en zomerkampen.

Love it? Share it!