Expert op school: Etiketjes – Ann Ceurvels

Korte info

  • Middelbaar onderwijs
  • Max. 35
  • 2 lesuren

Doelgroep: 14 tot 18 jaar

Lokaal: klaslokaal (voldoende ruim); beamer met HDMI aansluiting.

Kostprijs

150 euro voor 1 sessie.
260 euro voor 2 sessies op 1 dag.

Interesse?

E. expert@joetz.be
M. 02 515 02 53

Jongeren krijgen vaak "een etiket" (AD(H)D, autisme, …) opgeplakt, dat vertelt wat ze kunnen of net niet kunnen. Wat ze zijn of net niet zijn. Dit leidt tot veel onbegrip. Zijn deze diagnoses modeverschijnselen of kan een etiketje het leven van iemand redden en van z’n omgeving?

Wil je met je leerlingen dieper ingaan op dit thema samen met een expert? Boek dan de sessie ‘etiketjes’, volledig op maat van jongeren en begeleid door Ann Ceurvels.

Inhoud

Samen met Ann Ceurvels staan de leerlingen stil bij wat diagnoses en informatieverwerkingsstoornissen nu eigenlijk zijn. Want wat je niet kent, kan je ook niet begrijpen. Eens dat helder is, is het tijd om te reflecteren. Wie is er anders? Wat is anders? Door middel van zeer toegankelijke psycho-educatieve methodieken en aan de hand van voorbeelden uit de praktijk gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze duiken als het ware in elkaars brein en ontdekken wat anders-zijn is. Er wordt voldoende aandacht besteedt aan mogelijke vragen die hierbij opkomen en er is mogelijkheid om nadien in de klas verder aan de slag te gaan.

Spreker Ann Ceurvels

Vanuit haar praktijk Coacs en als auteur van "Etiketjes en Etiketjes 18+' geeft Ann doorlopend lezingen en vormingen rond diagnostiek bij zowel kinderen als volwassenen.
Via informeren, ervaren en reflecteren laat Ann mensen als het ware bij elkaar binnenkijken om zo tot een groter begrip komen voor mensen die ‘anders’ functioneren.

Interesse?

E. expert@joetz.be
M. 02 515 02 53

Love it? Share it!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  • Slechts 4x per jaar
  • Doelgroepspecifieke inhoud
  • Als eerste op de hoogte van onze educatieve pakketten