Drugs: Kierewiet met Speed - West-Vlaanderen

Korte info

  • Middelbaar onderwijs
  • Deelnemers
    Max. 25
  • Tijdsduur
    1 lesuur

Doelgroep: 12 - 16 jaar, 1e en 2e graad secundair

Locatie: klaslokaal

Materiaal: Computer (usb-poort), PowerPoint, Projectiemiddel

Kostprijs: 2 euro per leerling

Duurtijd: 1 lesuur

Interesse?

E. joetz.west@joetz.be
M. 056 274 700

Veel mensen zijn bang voor drugs en vaak weet men er ook niet zoveel van af. Dat is jammer, want het is net die angst voor het onbekende dat weinig ruimte laat voor gezond verstand, maar des te meer voor paniekreacties. Dit alles maakt het denken en praten over drugs extra moeilijk.

Omdat iedereen op een bepaald moment in zijn leven wel met drugs in aanraking komt, is het goed om er iets meer over te weten te komen. Vandaar deze vormingssessie die een algemeen beeld over drugs en verslaving geeft. We geven jongeren, zonder met het belerende vingertje te wijzen, objectieve info over drugs.

Daarnaast bespreken we drie drugscategorieën: verdovende, stimulerende en bewustzijnsveranderende middelen. Bij iedere soort geven we een overzicht van de bekendste drugssoorten (heroïne, cocaïne, XTC, marihuana, LSD, …)  en hun effecten.

In de vormingssessie komen ook een aantal drugs aanbod waar de meeste mensen dagelijks mee in contact komen, de zogenaamde maatschappelijk aanvaarde drugs: cafeïne, nicotine en alcohol.

Kortom, deze sessie bevat alles wat iedereen zou moeten weten over drugs. Op basis van deze kennis kan iedereen zijn eigen mening vormen over drugs en druggebruik.

Interesse?

E. joetz.west@joetz.be
M. 056 274 700

Love it? Share it!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  • Slechts 4x per jaar
  • Doelgroepspecifieke inhoud
  • Als eerste op de hoogte van onze educatieve pakketten